FESTA MAJOR DE LA BISBAL DEL PENEDES

JOVES XIQUETS DE VALLS

 

Plaça Doctor Robert, dimecres  15 d'agost de 2001, 1h. del migdia

La colla JOVES XIQUETS DE VALLS compleix amb els seus objectius.

Avui dia  15 d'agost, la colla Joves Xiquets de Valls ha participat com es habitual des de fa molts anys en la diada de festa major de La Bisbal del Penedès.  En aquesta diada també i participaven els Castellers de Vilafranca i l'altre colla de Valls. La Colla venia a La Bisbal amb el repte d'aconseguir la tripleta, ja que aquesta temporada encara no s'ha aconseguit. El Tres de Nou amb folre només en portem 2 de completats el del XIX aniversari local al Pati i el de Sant Joan, ja que el de la Candela va quedar amb un intent i el del Firagost amb un intent desmuntat. Referent al Quatre de Nou només l'hem tirat una vegada per Sant Joan i es va descarregar, per últim el Cinc de Vuit l'hem tirat dues vegades una al XIX aniversari local al Pati descarregat i l'altre a sortida de completes va quedar en un intent ja que la canalla es va despenjar sense poder carregar lo.

Agafant el fil de la diada la colla ha sortit de Quatre de Nou amb folre, el castell ha pujat bastant be fins que s'ha coronat, a la sortida de l'enxaneta ja s'ha tingut que defensar de valent el castell s'ha obert de terços i el folre ha posat mans i mànigues fins a descarregar lo. A la segona ronda tocava el Tres de Nou amb folre, desprès de pujar els terços i donar el vist i plau el castell avançava amb el tremolí que comporta aquest castell després de trevallar lo molt s'ha pogut coronar el castell es tancava de dalt i a la sortida dels dosos el castell s'ha trencat. Per la tercera ronda ens quedava el Cinc de Vuit aquesta vegada anava al pis de segons al pilar de dins el Josep Mª Queralt, donant molta confiança a l'estructura del castell, la construcció ha pujat a la perfecció no ha perillat en cap moment i s'ha descarregat amb autoritat. Per acabar la Ronda de Pilars Dos pilars de Cinc. 

Volia fer dues puntualitzacions: Primera, ja colles que per la seva conveniència van intentant trencar la normativa castellera que la tradició ha portat al llarg dels anys, m'explicaré, Una diada castellera tradicional consta de tres rondes i dos intents de castell per ronda, acabant amb un pilar o més de cinc, sis, set o vuit. Posaré un exemple: Quan una colla fa a la tercera ronda un quatre de nou amb folre i pilar de set al mig comencen a tocar les gralles  i a l'alçada de sisens el castell es desmunta has fet un primer intent, a la repetició de ronda tornes a tirar el mateix castell i abans de que passi l'enxaneta el castell es trenca has gastat el segon intent de ronda, per tant aquí acabaria la tercera ronda, si diem que una actuació castellera consta de tres rondes aquesta colla hauria acabat la seva actuació pendent dels pilars, a NO; llavors ens traiem un altre ronda extra de la butxaca i anem creant tantes rondes com calgui per tal de sortir de plaça amb tres castells. Per fi quant s'acaben les rondes arriben els pilars la tradició diu que quan una colla tirarà un pilar superior a les altres colles, aquestes cediran el seu torn de ronda, dons NOja colles que s'ho passen a la torera i atacant pel descosit avançant se sense perdre el seu torn plantant tres Pilans de Cinc. No se on anirem a parar això comença a desvirtuar i si aquestes colles continuen donant aquests exemples al mon casteller en podria sortir mal parat.

Reflexioneu !!!!!!!!!!!!!

Jordi Climent Ferré

 

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

Pilar de Benvinguda

 

 

Gent de la Joves Xiquets de Valls

Pilar de Cinc

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

 

Primera Ronda

Quatre de Nou amb folre

 

 

 

Detall del Quatre de Nou amb folre

Quatre de Nou amb folre

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

 

Segona Ronda

Tres de Nou amb folre

carregat

 

 

Sisens al Tres de Nou amb folre

Tres de Nou amb folre

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

 

Tercera Ronda

Cinc de Vuit

 

 

Primera aleta al Cinc de Vuit

Segona aleta al Cinc de Vuit

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

Ronda de Pilars

Dos Pilars de Cinc

 

 

 

 Detall d'un Pilar de Cinc

                                       

Dos Pilars de Cinc

 

Foto: Jordi Climent i Ferré

Recull del moments mes interessants de la actuació de la colla Joves Xiquets de Valls a la plaça del Doctor Robert de La Bisbal del Penedès. El proper diumenge 19 d'agost ens  trobarem tots a El Catllar hem de fer castells de Nou. A reveure.

T'AGRADARIA FER CASTELLS ? 

T'AGRADARIA SER MEMBRE D'UNA GRAN COLLA ? 

VINE A VALLS I FES-TE DE LA JOVES XIQUETS DE VALLS

VINE AL CARRER D'EN GASSÓ, 2O,  SERÀS BEN REBUT / UDA

VINE ALS ASSAJOS ELS DIVENDRES,  A 2/4 D'ONZE NIT

POSA'T A LA PINYA I VIURÀS L'EXPERIÈNCIA, LES EMOCIONS, ELS SENTIMENTS I LES VIVÈNCIES  MAI VISCUDES

Pots escriure a

Joves Xiquets de Valls

Apartat, 96

43800 - VALLS

o també enviant un correu electrònic a Jordi Climent sol·licitant ser membre dels Joves Xiquets de Valls

JO SÓC DE LA JOVES XIQUETS DE VALLS

.

.

 

Jordi Jordà

Foto: Jordi Climent i Ferré

 

 

Cartell

 

Joves

Xiquets de Valls

 

 

.

.

Els Castellers de Vilafranca han realitzat els següents castells. 

Pilar de Cinc 

Primera Ronda 3 de 9  folre 

Segona Ronda 2 de 9 folre i manilles

 Tercera Ronda Dos intents de 4 de 9 amb folre amb pilar de set al mig

Ronda Extra de la butxaca 4 de 9  folre

Pilar de Vuit amb folre i manilles

 

 

 

CASTELLERS DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

.

.

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

Castellers de Vilafranca

 

 

Primera Ronda Tres de Nou amb folre

                                     

Segona Ronda Dos de Nou folre i manilles

 

Fotos

Jordi Climent Ferré

 

Castellers de Vilafranca

 

 

Tercera Ronda 2 Intents de 4 de 9 amb folre i pilar de set al mig

                                     

Pilar de Vuit amb folre i manilles

Totes aquestes fotografies NO es poden reproduir per cap  mitjà escrit, electrònic, web, sense l' autorització del seu autor i del seu origen:     www.jovesxiquetsdevalls.com   -  WEB  DE LA  JOVES XIQUETS DE VALLS

[ DIADES 2001 ]

.